Alles over Rommelen & Trommelen

Op deze pagina vind je alles over Rommelen & Trommelen. Het ontstaan, waarom een workshop bij ons boeken altijd een goed idee is, de workshopleiders en de visie op het steunen van goede doelen.

Ontstaan van Rommelen & Trommelen

In 2014 ontstond de eerste workshop gelijknamig aan de inmiddels flink gegroeide workshoporganisatie Rommelen & Trommelen. Er was veel aanbod op het gebied van trommelworkshops maar een workshop specifiek ontwikkelend voor kids in de basisschoolleeftijd waarbij er niet alleen aandacht was voor muziek maar ook voor creativiteit was er nog niet. Tot op de dag van vandaag zijn vele workshops van Rommelen & Trommelen uniek!

5% van elke workshop gaat naar een goed doel

De kracht van onze workshops

De multidisciplinaire benadering, de ruimte om te rommelen, de laagdrempeligheid van het trommelen, de noodzaak (en het plezier) van samenwerken, het creëren, het ervaren, het uitdagen en ondersteunen, de lol. De mogelijkheid te zijn wie je bent.

Het werkt!
Inmiddels hebben duizenden kids workshops bij ons gevolgd, in alle provincies van het land. Regelmatig keren we ergens terug en spreken de kids ons aan: Ze hebben nog steeds de gemaakte trommels van jaren terug op hun kamer staan en die worden ook nog gebruikt bij verjaardagen etc.

Rommelen & Trommelen: Een blijvende herinnering in vluchtige tijden!

Het Rommelen & Trommelen Team

Wat ben ik, Patrick Streng (oprichter) trots op mijn team! Check alle kanjers om net iets meer te weten te komen.

Patrick Streng
Oprichter van Rommelen & Trommelen
Roos Ahsmann
Workshopleider van Rommelen & Trommelen
Glenn Liebaut
Trainer van Rommelen & Trommelen

Workshop op maat?

Ook daarin is onze creativiteit eindeloos. Of het nu een lied op maat is voor ‘de Leerkuil-methode’, een schoolbreed meerjaren project of een buurtband, wij springen er vol enthousiasme in!

Goede doelen steunen is noodzaak

Januari 2024: Een week zit ik (Patrick Streng, Founder) in Petit Grangette, een huisje van Natuurmonumenten, te werken aan de nieuwe website. Het is me duidelijk: Ik wil me hard maken voor 4 goede (natuur)doelen. De natuur heeft geen stem, die kan niet protesteren, die kan zich niet kenbaar maken. Maar zonder natuur is het over en uit.

Wat betekent dit beleid in het kort
– Per deelnemer schenken we € 0,25 aan het goede doel
– Per gereden kilometer schenken we € 0,05 aan het goede doel
– We vragen opdrachtgevers mee te doen en ook € 0,25 per kind te schenken.

De Vlinderstichting

Meer lezen

Utrechts Landschap

Meer lezen

Vogelbescherming

Meer lezen

Natuurmonumenten

Meer lezen