De Vlinderstichting

Sinds het begin van de 20e eeuw zijn er 17 soorten dagvlinders uit Nederland verdwenen. En nog eens tien vlindersoorten staan op het punt uit ons land te verdwijnen. De Vlinderstichting zet zich in voor behoud, onderzoek en voorlichting. Meer info: www.vlinderstichting.nl

De Vlinderstichting, al sinds mijn jeugd

Hier begon bij mij de liefde voor natuur. Als kind al was ik lang lid van de Vlinderstichting. Uren vlinders vangen (die er toen nog in grote getalen waren) en weer vrijlaten, rupsen vangen en zien verpoppen op mijn kamer waarna de vlinders na uitkomen weer werden vrijgelaten.

Zo’n 10 jaar geleden ben ik wederom lid geworden. De metamorfose van rups naar vlinder blijft verbazen, net als de ontwikkeling van een kind. Het eerste fragment van een tekening die ik maakte was dan ook van de dagpauwoog. Een vlinder die als een van de weinigen overwintert als vlinder en dus niet als rups of cocon. Kom je er 1 tegen in de winter, lekker laten zitten. Als ie aan komt vliegen zet hem op een donkere koele plek. Als ze te veel energie verbruiken door te vliegen in de winter kunnen ze dit niet aanvullen want er zijn geen planten in bloei. 

2 schetsen van 2 bijzondere ontmoetingen

Het financiele beleid

Wat doet Rommelen & Trommelen:

Wat kun jij doen:

Kleine bedragen, hopelijk dus geen drempel om met ons mee te doen! Met elkaar kunnen we echt een wezenlijk steentje bijdragen.

Veel gestelde vragen

Hoe weten we dat het geld echt bij de doelen terecht komt?

Doe je mee, dan houden we je uiteraard op de hoogte. 

Na afsluiting van het kalenderjaar wordt het eindbedrag overgemaakt naar 1 of meerdere van de goede doelen. Hiervan zullen wij uiteraard bewijs neerleggen.

Nee. Dat doen we niet om de administratieve last niet te vergroten. Wij bepalen de verdeling van de financiën, naar alle eerlijkheid en zeer zorgvuldig.

Jazeker!

Alhoewel dat eigenlijk voor 0% mee mag spelen in uw keuze. Wij hopen echt dat je intrinsiek de natuur steunt. 

Wij kunnen de organisatie noemen (inclusief logo) op de website, in mailings en op de socials als echte ‘Rommelen & Trommelen natuurpartners’.

Houden wij acties, dan zijn jullie de eerste die het weten en ervan gebruik kunnen maken, logisch!

Nee, natuurlijk niet. Dat past niet bij ons.

Als voorbeeld: Sinds de start van de workshop Rommelen & Trommelen zijn de materiaalkosten € 3,50 dat is nog nooit veranderd. Door middel van slim inkopen en zo veel mogelijk materialen die ik eerst kocht te vervangen door recyclebare alternatieven heb ik de kosten gelijk kunnen houden. Nu zal ik er iets op achteruit gaan, maar dat doe ik graag, dat ben ik verplicht aan de natuur.

Ook de kilometerprijs blijft gelijk. Geen extra kosten, ja, voor mij wel, maar voor jullie niet.

Workshop op maat?