Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland werkt aan de bescherming van vogels en natuur, van de achtertuin tot Afrika. Overal waar vogels voorkomen, is Vogelbescherming actief: in steden met vogelvriendelijke tuinen, op het platteland, in belangrijke vogelgebieden en wereldwijd via partners zoals BirdLife International. Door particulieren, boeren, vrijwilligers, bedrijven en instellingen te verbinden, streven we naar een grotere impact op het gebied van vogel- en natuurbescherming. Samen kunnen we meer bereiken. Meer informatie: www.vogelbescherming.nl
0
euro opgehaald voor Vogelbescherming

Vogelbescherming - noodzakelijk volgens ons

Ik woon aan de rand van de polder. Vogels, met name op het platteland, hebben het moeilijk. De boeren hebben het misschien wel net zo moeilijk. Beiden zijn ze even belangrijk. Een grote professionele partij als de Vogelbescherming helpt bruggen slaan. Noodzakelijk voor beide partijen denken wij.

Aangrijpende verhalen

WAUW, kippenvel! Ik las er al jaren over in het magazine Vogels van de Vogelbescherming: Mensen die eerste ontmoetingen hebben met bepaalde vogels. En nu beleefde ik zo’n moment, 23 januari 2024, op buitenplaats Schaep en Burgh, naast de buitenplaats waar ik momenteel verblijf. Ik was al erg vervuld van de 2 grote bonte spechten die ik spotte. Een paar dagen daarvoor zag ik ze voor het eerst. Maar nu… een helblauwe lichtflits… ik wist het, ik zei het hardop, best hard denk ik achteraf. “Een IJSVOGEL!” Daarna heb ik ‘m nog bespied; de ijsvogel zittend op een rietstengel. Adembenemend.

 

Later in restaurant Brambergen heb ik me meer verdiept in dit mooie vogeltje en direct een melding gedaan op waarneming.nl. Zoveel IJsvogels zijn er namelijk niet in Nederland. Meer dan de moeite waard om me in te zetten voor de vogelbescherming!

 

Ik maakte de volgende schets van mijn ontmoeting:

Het financiele beleid

Wat doet Rommelen & Trommelen:

Wat kun jij doen:

Kleine bedragen, hopelijk dus geen drempel om met ons mee te doen! Met elkaar kunnen we echt een wezenlijk steentje bijdragen.

Veel gestelde vragen

Hoe weten we dat het geld echt bij de doelen terecht komt?

Doe je mee, dan houden we je uiteraard op de hoogte. 

Na afsluiting van het kalenderjaar wordt het eindbedrag overgemaakt naar 1 of meerdere van de goede doelen. Hiervan zullen wij uiteraard bewijs neerleggen.

Nee. Dat doen we niet om de administratieve last niet te vergroten. Wij bepalen de verdeling van de financiën, naar alle eerlijkheid en zeer zorgvuldig.

Jazeker!

Alhoewel dat eigenlijk voor 0% mee mag spelen in uw keuze. Wij hopen echt dat je intrinsiek de natuur steunt. 

Wij kunnen de organisatie noemen (inclusief logo) op de website, in mailings en op de socials als echte ‘Rommelen & Trommelen natuurpartners’.

Houden wij acties, dan zijn jullie de eerste die het weten en ervan gebruik kunnen maken, logisch!

Nee, natuurlijk niet. Dat past niet bij ons.

Als voorbeeld: Sinds de start van de workshop Rommelen & Trommelen zijn de materiaalkosten € 3,50 dat is nog nooit veranderd. Door middel van slim inkopen en zo veel mogelijk materialen die ik eerst kocht te vervangen door recyclebare alternatieven heb ik de kosten gelijk kunnen houden. Nu zal ik er iets op achteruit gaan, maar dat doe ik graag, dat ben ik verplicht aan de natuur.

Ook de kilometerprijs blijft gelijk. Geen extra kosten, ja, voor mij wel, maar voor jullie niet.

Workshop op maat?