Utrechts Landschap

Utrechts Landschap ontwikkelt, beschermt en beheert natuur en erfgoed dicht bij huis. Dat doen we door grond aan te kopen en veilig te stellen, voor altijd. In onze drukke, Randstedelijke provincie is dat van cruciaal belang. Meer informatie: www.utrechtslandschap.nl

Waarom wij kiezen voor Utrechts Landschap

Als inwoner van de provincie Utrecht vind ik het fijn om naast de landelijke goede doelen een lokaal doel in het beleid te integreren. Sinds een jaar is mijn gepensioneerde vader vrijwilliger bij deze organisatie die niet alleen ontzettend veel natuur in beheer heeft maar ook vele molens. In landgoed Beerschoten doet hij in overleg met de boswachter met een club vrijwilligers vol trots het onderhoud. Op dit moment rooit hij veel invasieve Amerikaanse Vogelkers die anders het hele bos overnemen.

Één van de Utrechts Landschap molens, Molen de Valk, staat in Montfoort, mijn geboortestad. Een beeldbepalend monumentaal staaltje bouwkunst. Tegenwoordig weer meel malend waar wij regelmatig een brood van bakken. En zo is de cirkel wel rond 😊

 

Utrechts landschap vraagt regelmatig extra giften voor zeer concrete doelen zoals het herstellen van een beukenlaan, aanschaf van haagstruiken of restauratie van een specifieke follie. Het lijkt mij fantastisch om samen de realisatie van een boom mogelijk te maken. Want bomen, die hebben indruk op me gemaakt deze werkweek in het Spanderswoud (jan 2024).

 

Waarom? Lees deze ode (plus tekening):

Gedicht: Ode aan de nimmer dode

Grove groeven, Barsten in de bast

Door bliksem getroffen, Getekende last  

Takken die knakken, Breuken die breken

Vallend op de grond, Nieuwe ondergrond 

Gepokt en gemazeld, Uitgeholde holtes

Het gevolg van het gevecht, Gewonnen door de specht

Bulten als Ballast, Stulpend uit de stam
Zwammen als Ufo’s, Klampend als een kram
 

Het leven dat ie heeft, Het leven dat ie geeft

Niet te vatten, Nauwelijks op waarde te schatten

 Held, ode

 

Het financiele beleid

Wat doet Rommelen & Trommelen:

Wat kun jij doen:

Kleine bedragen, hopelijk dus geen drempel om met ons mee te doen! Met elkaar kunnen we echt een wezenlijk steentje bijdragen.

Veel gestelde vragen

Hoe weten we dat het geld echt bij de doelen terecht komt?

Doe je mee, dan houden we je uiteraard op de hoogte. 

Na afsluiting van het kalenderjaar wordt het eindbedrag overgemaakt naar 1 of meerdere van de goede doelen. Hiervan zullen wij uiteraard bewijs neerleggen.

Nee. Dat doen we niet om de administratieve last niet te vergroten. Wij bepalen de verdeling van de financiën, naar alle eerlijkheid en zeer zorgvuldig.

Jazeker!

Alhoewel dat eigenlijk voor 0% mee mag spelen in uw keuze. Wij hopen echt dat je intrinsiek de natuur steunt. 

Wij kunnen de organisatie noemen (inclusief logo) op de website, in mailings en op de socials als echte ‘Rommelen & Trommelen natuurpartners’.

Houden wij acties, dan zijn jullie de eerste die het weten en ervan gebruik kunnen maken, logisch!

Nee, natuurlijk niet. Dat past niet bij ons.

Als voorbeeld: Sinds de start van de workshop Rommelen & Trommelen zijn de materiaalkosten € 3,50 dat is nog nooit veranderd. Door middel van slim inkopen en zo veel mogelijk materialen die ik eerst kocht te vervangen door recyclebare alternatieven heb ik de kosten gelijk kunnen houden. Nu zal ik er iets op achteruit gaan, maar dat doe ik graag, dat ben ik verplicht aan de natuur.

Ook de kilometerprijs blijft gelijk. Geen extra kosten, ja, voor mij wel, maar voor jullie niet.

Workshop op maat?