Rombout Stoffers

Theaterdier & performer pur sang. Met zijn grote ervaring in het kindertheater is dit weer zo’n top-workshopleider. Jarenlang speelde hij voorstellingen bij Het Filiaal theatermakers. Hoe benader je kinderen, hoe krijg je ze mee, wat is hun belevingswereld, hoe communiceer je met ze via het podium. Daar heeft Rombout ontzettend veel ervaring mee en dat neemt hij mee naar de workshops.

Zijn eerste workshops voor Rommelen & Trommelen waren in 2016. Hij is bedreven in diverse trommelworkshops, bodypercussieworkshops en Rommelen & Trommelen.

Rombout over Rommelen & Trommelen:

“Rommelen en Trommelen betekent voor mij een feest in de klas, een feest op locatie en een feest van herinneringen. 

Toen Patrick mij een aantal jaar geleden vroeg om als trainer te komen werken bij Rommelen & Trommelen twijfelde ik geen moment. De aanpak van deze fantastische workshops, het maken van trommels, het bespelen van die trommels en een zelf gemaakt instrument mee naar huis nemen sprak bij mij tot de verbeelding. En die verbeelding kwam uit. Want werken met kinderen in de school en hun vertrouwde omgeving is een zegen. Ze hebben gemeenschappelijke verantwoording bij het maken en ik zie ze in de workshop groeien. Naast de rommelen en trommelen workshop heeft Patrick nu ook Rinus Rups, een concept voor de allerkleinsten ontwikkeld. En ook dat slaat aan. 

Persoonlijk kijk ik altijd erg uit naar de dagen dat we met meerdere workshopleiders een hele dag op een basisschool zijn en afsluiten met een gezamenlijk optreden op het schoolplein. Altijd een feest, altijd knallen, met veel energie en ieder kind en alle docenten komen aan bod. Eigenlijk is er maar een uitroep die voor Rommelen en trommelen staat en dat is voor mij: Together we create memories. “

Werkervaring
Oprichter van en speler in slagwerkgroep AbSurdo
Productieleider Amsterdam Sinfonietta
Slagwerker en performer bij vele theaterproducties
Slagwerker bij Circle Percussion
Coördinator muziekschool Diemen
Docent Muziekroute Utrecht Workshopleider Drumworks
Specialismen
Hoe groter de groep, hoe groter zijn enthousiasme en energie. Heerlijk; als Rombout aanwezig is krijg je zelf ook meer energie, kan niet anders. Heerlijk aanstekelijke positieve energie. Nou, wij zijn van mening dat dat geen kwaad kan bij workshops met kinderen ????